9 voordelen van zakelijk elektrisch rijden

Steeds meer Nederlanders schaffen een elektrische of (plug-in) hybride auto aan. Niet alleen consumenten kiezen hier steeds vaker voor, ook zakelijk wordt er meer elektrisch gereden. Het rijden met een (deels) elektrische auto heeft een lagere uitstoot wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit, maar heeft nog veel meer voordelen. Niet gek dus dat die vraag ook bij zakelijke rijders toeneemt. Wij hebben 9 voordelen van zakelijk elektrisch rijden op een rijtje gezet.

1. Elektrisch rijden is fiscaal aantrekkelijk

Tot eind vorig jaar profiteerden elektrische rijders nog van een bijtelling van 4%. Op dit moment geldt dat lage percentage alleen nog voor volledig elektrische auto’s (BEV) met een waarde onder de € 50.000,-. Hybride Elektrische voertuigen (HEV) en Plug-in hybride auto’s (PHEV) betalen 22% bijtelling. De BPM op volledig elektrische auto’s is nihil en voor hybride wagens lager dan het reguliere tarief dankzij de zeer lage CO2-uitstoot. En wist je dat ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals een plug-in hybride, in aanmerking komen voor de MIA (milieu-investeringsaftrek)?

2. Minder CO2-uitstoot

Een hybride auto stoot aanmerkelijk minder CO2 uit dan een exemplaar dat volledig rijdt op brandstof. Met een combinatie van een reguliere verbrandingsmotor en elektromotor kan de hybride auto schakelen tussen een elektromotor en een zuinige benzinemotor om zo (deels) elektrisch te rijden. De batterij herlaadt zichzelf met restenergie dat vrijkomt tijdens het remmen en rijden. Sommige hybrides hebben een plug-in en kunnen wel geladen worden aan een stopcontact. Deze auto’s zitten tussen een hybride en volledig elektrische auto in en rijden tot 50% van de tijd volledig elektrisch.

3. Veel keus in modellen, van gezinsauto tot SUV

Waar je het tien jaar geleden nog moest doen met een paar hybride modellen, is de keuze tegenwoordig veel groter. Wil je een kleine auto, gezinswagen of SUV? Deze zijn er allemaal in (plug-in) hybride uitvoering. De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports is zonder te stekkeren bijvoorbeeld een schoolvoorbeeld van een auto die het beste van twee werelden combineert. High Power Hybrid en een lage CO2-uitstoot. Deze Corolla is verkrijgbaar als Business Edition en doet daarnaast goed dienst als gezinswagen. Ontdek de nieuwe Corolla online en stel hem zelf samen via de gepersonaliseerde vergelijkingspagina.
Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español