Yoshi’s Crafted World: vrolijk en laagdrempelig

Yoshi is een welbekend icoon in de games van Nintendo. Echter had hij nog geen eigen game voor de Nintendo Switch, maar daar is nu dan eindelijk verandering in gekomen met Yoshi’s Crafted World. Het is geen vervolg op de Wii U game, Yoshi’s Wooly World, maar het is wel een hoop herkenning. Vrolijke kleurtjes, leuk ontworpen werelden en vooral laagdrempelig.

Zoals gezegd ziet de wereld er bijzonder kleurrijk en vrolijk uit. Yoshi zelf ziet er als een soort knuffelbeest uit en de wereld om hem heen bestaat voornamelijk uit kartonnen bouwsels en ander knutselmateriaal. Het is een typische Nintendo game, gericht op de toch voornamelijk jongere gamer. Ik zeg hiermee niet dat de game niet vermakelijk is om te spelen, maar verwacht geen grote uitdaging. In principe is het de bedoeling om vijanden op te eten, waardoor je eitjes krijgt waarmee je dingen in de wereld kunt activeren of om vijanden mee aan te vallen. De puzzels die je tegenkomt zijn relatief simpel en je moet wel echt je best doen om een level niet te halen in één keer zeg maar. Heb je eenmaal een level gespeeld dan kun je deze nogmaals doen om verborgen items te vinden, maar daarna is de herspeelbaarheid er ook wel vanaf.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español