Europese consumentenorganisaties komen in actie tegen AliExpress

Europeanen bestellen graag bij de Chinese webwinkel AliExpress. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is bij de gigantische webshop te bestellen. Van potloden tot kleding, telefoons, make-up en elektronica: AliExpress heeft het allemaal. Vaak moet je wel wat geduld hebben, want het kan zomaar een paar weken tot maanden duren voordat je bestelling wordt bezorgd. En dan hoop je maar dat het allemaal goed is en past, want je pakketje retour sturen naar China is een hoop gedoe.

De Consumentenbond komt, samen met nog vijf Europese consumentenorganisaties, in actie tegen AliExpress. Verkoopvoorwaarden zijn in strijd met Europese regelgeving en er blijkt veel onduidelijkheid te zijn over garanties en retouren.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español