​Pokémon Sword en Shield krijgen betaalde uitbreiding

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de recent uitgekomen Pokémon-games Sword en Shield voorzien worden van een betaalde uitbreiding. Dat is iets dat nog nooit eerder in een Pokémon-game is gebeurd.

Nintendo Direct over Pokémon

In andere games is het heel normaal: je koopt een nieuw personage voor Mortal Kombat of je schaft een skin aan voor je Fortnite-personage. Bij Nintendo wordt nog niet zoveel gebruikgemaakt van betaalde downloadbare content. Bij Pokémon al helemaal niet. Tot nu, want tijdens een speciale Nintendo Direct-uitzending die in het teken stond van de reeks van Game Freak werd onthuld dat er wel degelijk betaalde content naar het spel komt.

Sterker nog, het is ook de eerste keer dat er überhaupt na de release van het spel nog nieuwe content aan een Pokémon-game wordt toegevoegd. Alleen in het meer dan 1 miljard keer gedownloade Pokémon Go werden er later nieuwe Pokémon toegevoegd, maar bij de consolegames met Pikachu en zijn vrienden is dat helemaal niet zo gewoon.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español