Waarom je Yakuza eens moet proberen

Er zijn mensen die beweren dat Grand Theft Auto niet oké is, omdat het je op verkeerde ideeën kan brengen. Maar is het niet juist fijn dat je criminele streken juist kunt uithalen in een game, zodat je het in het echt niet doet? Yakuza is hier ook een goed voorbeeld van, maar er zijn meer redenen om deze stevige Sega-reeks aan je videogame-backlog toe te voegen.

Het voelt alsof je echt in Japan bent

Het thema van Yakuza, daar kun je niet omheen. Dat zie je al zodra een game uit de reeks tien seconden speelt. In Yakuza kun je je helemaal onderdompelen in alles Japan. Als je een paar dagen helemaal in het spel zit en er heel wat uren insteekt, dan heb je bijna het gevoel dat je in Japan op vakantie bent geweest. Een vrij gewelddadige, gevaarlijke vakantie, dat wel. Eentje waarin je de rode buurt van Tokio niet schuwt. In Yakuza zijn onder andere konbini-winkels te vinden, wat een soort supermarktje/avondwinkel is. Of je je nu in een winkeltje bevindt of in een straat: wat je ziet is nagenoeg hetzelfde als wat je in het echte Tokio zou zien. Plus, doe je naast de hoofdgame nog heel veel sidequests, dan krijg je nog meer mee van de Japanse cultuur.

Het kan alle gamers aanspreken

Het is een geweldige mix van genres. Je kunt Yakuza niet een actiegame noemen, want daarmee doe je de reeks tekort. Het is een RPG, een brawler, een overlevingstitel: het is eigenlijk een heleboel games ineen, die ook nog eens op heel filmische wijze samenkomen. Het heet niet voor niets Ryu ga Gotoku in het Japans, wat ‘als een draak’ betekent. Ook de draak is een veelzijdig dier dat soms wordt getoond met de horens van een geit, met het lijf van een hagedis en met de ‘snor’ van een koikarper. Een sterke draak, want Yakuza is een gewelddadige game met heerlijke actie die aankomt. Elke dreun die je uitdeelt, geeft direct voldoening.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español