Gamevideo’s zijn er in alle soorten en maten

Als je het hebt over gamevideo’s, dan zal er waarschijnlijk al snel iets van Twitch te binnen schieten. Echter is er een veel groter scala aan gamegerelateerde filmpjes, waaronder gameplayvideo’s, reviews, timelapses, walkthroughs, trailers, enzovoort. We maken een snelle duik in de wereld van gamevideo’s.

Veel mensen die nog nooit naar een gamestream hebben gekeken, begrijpen er niets van: waarom ga je nou kijken naar iemand die aan het gamen is, terwijl het ook zelf kan doen? Toch merk je dat als je eenmaal een stream aanzet, het maar moeilijk is om te stoppen met kijken. Je bent toch nieuwsgierig wat er gaat gebeuren, of misschien kijk je heel bewust om te ontdekken hoe een ander langs een moeilijk punt in het spel komt.

De onderstaande video bijvoorbeeld, dit is geen stream, maar een informatievideo van GameVideos. Hierin zie je hoe je in De Sims 4 een ToverSim kunt worden. Je zal zien: zelfs als je nog nooit de Sims hebt gespeeld, blijf je toch kijken. Het is namelijk zelfs als je niet speelt tof om die mooie gamewerelden te bekijken. Op den duur kunnen zelfs je handen gaan jeuken om het zelf ook te gaan spelen en te kijken of je inderdaad zo makkelijk een ToverSim kunt maken zoals in de video zo makkelijk in stapjes wordt uitgelegd.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español