Huawei kondigt vouwbare Huawei Mate Xs aan

In een livestream (omdat MWC niet kon doorgaan) heeft Huawei-ceo Richard Yu de opvolger van de vouwbare Mate X aangekondigd: Mate Xs. Hoewel het klinkt alsof het om een klein apparaat gaat, is het alsnog een groot toestel: opengevouwen komt hij uit op 8 inch. Het toestel is 6,38 inch aan de achterkant en 6,6 inch aan de voorkant.

Huawei Mate Xs

De telefoon ondersteunt 5G, mede door het gebruik van de Kirin 990 5G-chip. De snelheid zou 88 procent sneller zijn door die chip. Het is de eerste keer dat er vouwbare 5G-smartphone wordt aangekondigd, aldus Yu. Via 55W SuperCharge moet de 4500mAh batterij snel zijn opgeladen (tot 85 procent in een half uur).

Er zitten vier camera’s aan de achterkant van het toestel: een 40MP Supersensing Wide, een 8MP telephoto, een 15MP Ultrawide en een ToF-camera. Het toestel kan 45x zoomen (3x optisch en 30x digitaal). Macro-fotografie is mogelijk tot 2,5 cm. Het toestel draait op EMUI 10 met Android 10, maar zal waarschijnlijk door het handelsverbod geen gebruikmaken van Google-apps.

Multi-window

Het is mogelijk om een donkere modus te gebruiken en meldingen te zien op het scherm wanneer deze uit is. Je kunt hem Multi-window gebruiken, waarbij je meerdere vensters naast elkaar open kunt hebben voor een grotere productiviteit. Het apparaat kost 2499 euro met 512GB geheugen.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español