​De Nintendo PlayStation is verkocht voor 300.000 dollar

De Nintendo PlayStation, de enige waarvan we weten dat hij bestaat, is verkocht voor 300.000 dollar. Dat was al bekend, maar de veiling van dit bijzondere stuk gamegeschiedenis is niet geheel eerlijk verlopen. Een van de oprichters van Oculus heeft de biedingen nogal opgestookt.

Veiling

De veiling was uiteindelijk drie weken lang open en uiteindelijk sloot hij op 6 maart. De gelukkig winnaar koopt het apparaat voor 300.000 dollar. Op zich een mooie prijs voor zo’n apparaat, maar de winnaar moest zelfs meer betalen vanwege een speciale ‘buyers premium’ van 80.000 dollar. Plus, het bieden is toch niet helemaal eerlijk gegaan, zo blijkt.

Palmer Luckey wilde eigenlijk de hoogste bieder zijn. Hij is een van de oprichters van Oculus. Hij begon meteen flink te bieden toen de veiling online ging, maar merkte dat de concurrentie moordend was. Op Twitter schreef hij: “Welke andere gekken zijn steeds tegen me op aan het bieden?”

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español