​Facebook kondigt de factchecking-partners van Nederland aan

Facebook kondigde vandaag aan dat het in Nederland gaat samenwerken met factchecking-partners Agence France Presse (AFP) en Deutsche Presse-Agentur (DPA). Beide organisaties zijn gecertificeerd via het International Fact-Checking Network. Facebook werkt wereldwijd samen met onafhankelijke factcheckers om de juistheid van content op het platform te beoordelen en om onjuiste en gemanipuleerde content tegen te gaan.

Factcheckers

Wanneer een factchecker beoordeelt dat content onjuist is, laat Facebook de post lager in de nieuwsfeed zien. Daardoor zien minder mensen deze content en voorkomt Facebook dat de content zich wijd verspreidt. Pagina’s en internetdomeinen die herhaaldelijk onjuist nieuws delen, zullen ook hun distributie zien afnemen. Bovendien wordt het hun onmogelijk gemaakt om geld te verdienen en te adverteren. Wanneer een bericht wordt bestempeld als onjuist, waarschuwt Facebook dat deze post is aangeduid als onjuist. Dit gebeurt bij mensen die de post zien of proberen te delen.

facebook-factchecker

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español