​Huawei kondigt Huawei P40 Pro aan

Huawei heeft via een livestream zijn nieuwe toestel aangekondigd, het gaat om de Huawei P40 en Huawei P40 Pro. Het is de opvolger van de Huawei P30. Beide toestellen zijn voorzien van 5G-ondersteuning. De Pro-variant heeft nog wat extra opties, waaronder draadloos laden op 40 watt, superslowmotion en een Ultra Vision-sensor op een van de achtercamera’s.

Huawei P40 Pro

Die Ultra Vision betekent dat je nog betere nachtfoto’s kunt maken. Huawei geeft er zelf het voorbeeld bij van een sterrenhemel. Daarnaast is het mogelijk om betere portretten te schieten dankzij een nieuw super portret-algoritme. De telefoon schijnt beter om te gaan met licht, waardoor foto’s mooier worden, zeker als het schemerig of helemaal donker is. Dat kan mede dankzij de 1/1.28 inch sensor. Met een betere periscoop kan het toestel 5 x optisch zoomen.

Het toestel heeft aan de achterkant vier camera’s, een Ultra Wide Cine Camera en een zogeheten Time of Flight-camera. Huawei P40 Pro heeft een 50x SuperSensing Zoom om alles van ver weg extra dichtbij te halen. Huawei zet verder vooral in op die lichtinval, waardoor bijvoorbeeld de huidskleur natuurlijker wordt op foto’s. Je kunt bovendien bokeh toevoegen aan video’s én timelapse video’s maken in 4K-beeldkwaliteit.

Huawei P40 en Huawei P40 Pro beloven krachtpatsers te zijn op fotografieniveau, maar hebben wel als nadeel niet te zijn voorzien van de Google Play-store, Google Maps, Gmail, en andere Google-apps. Er wordt gebruikgemaakt van besturingssysteem Android 10 met Huawei’s ‘schil’ EMUI erom.

Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español